Social plattform där du mäter och jämför bilkörning

Kombinera succéapparna RunKeeper med Candycrush och använd i bilen. Resultatet blir en spännande upplevelse och smart bilkörning. För första gången någonsin lanseras en App. som gör det möjligt att jämföra hur smart man kör, oavsett bilmärke. Med den senaste släppta Enerfy appen syns det direkt hur man kör jämfört med sina vänner och resten av världen.

Enerfy består av en App. och en OBD-läsare som enkelt klickas in i bilens serviceuttag vid förarplatsen.  Bilkörning är något som engagerar var och en och är samtidigt mycket prestigeladdat. Med Enerfy syns det hur smart man kör. Man kan jämföra med vänner, genomsnittsföraren och de bästa i världen, direkt i telefonen.
-    Jag och många med mig känner en frustration över klimatfrågan och vill göra mer. Att köra bilen med 20 procents lägre CO2-utsläpp borde bli en lika självklar hygienfaktor som att återvinna glas. Nu kan alla vara med, oavsett om man kör en liten eller stor bil. Den snabbaste och bästa miljöinsatsen vi kan göra är att minska bränsleförbrukningen, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than som lanserat den nya appen.
Allt fler är uppkopplade och många mäter och jämför hur de tränar, äter, väger och lever. Nu startar Enerfy en trend där man utmanar varandra i smart bilkörning. Därmed gynnas både klimatet och plånboken. Med Enerfy visualiseras hur smart man kör, jämfört och delbart med alla andra förare oavsett bilmärke eller trafikförhållande
-    Många beskriver Enerfy som direkt beroendeframkallande, säger Anders Lindelöf, teknisk chef på Greater Than och hjärnan bakom den tekniska plattformen.
-    
Enerfy bygger på en ny metod för att mäta hur energieffektivt ett fordon framförs. Dessutom blir det möjligt att jämföra bilkörning med andra förare, oberoende av bilmärke eller trafik. Enerfy består av en så kallad OBD-läsare som enkelt pluggas in i bilen samt en smartphone-applikation, tillgänglig för såväl Android som iPhone. Enerfy är en social plattform där användarna kan följa sina vänner samt dela och jämföra hur smart man kör.

Bolaget är inte listat på AktieTorget. Detta pressmeddelande har dock distribuerats genom AktieTorgets pressmeddelandetjänst.

För mer information, vänligen kontakta:

Liselott Johansson, Verkställande Direktör
Tel: +46 706 - 542 058
E-mail: liselott.johansson@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfydriving.com

 

Pressrelease

Links

-

Latest pressrelease