Svenskt företag hjälper EU och motororganisationen

 

FiA att minska koldioxidutsläppen

I dagarna konstaterade FN: s klimatpanel att utsläppen av koldioxid fortsatt ökar. Ett svenskt företag kan vara en del av lösningen för minskade utsläpp från bilismen. Med Enerfy Driving mäter, stimulerar och premierar man smart körning och kan bidra till att minska utsläppen av  CO2 med 20%. Företaget bakom Enerfy Driving hjälper bl.a. Internationella Motororganisationen FiA, att minska koldioxidutsläppen genom att inspirera till smart bilkörning.

Det är företaget Greater Than med produkten Enerfy Driving som för tredje året i rad valts till partner av den internationella Motororganisationen Fédération Interntionale de l’Automobile (FiA). FiA efterfrågar en partner som kan leverera och demonstrera en användarvänlig teknikplattform som kan mäta och jämföra smart körning, oberoende av bilmärke.
I samband med att EU och ERTICO arrangerar den 10:e Europiska ITS Kongressen i Helsingfors den 16 till 19 juni arrangerar FiA en tävling i smart körning.
Formel 1 föraren Valtteri Bottas, som till vardags kör för Williamsstallet, kommer att vara först ut i startfältet för att sätta en poäng som allmänhet och besökare sedan kan utmana. Valtteri Bottas kommer också att tillsammans med EU kommissionären Slim Kallas, dela ut priser i ”ITS In Your Pocket App contest”.  

- Jag är självklart oerhört stolt över att de valt vår lösning, säger Sten Forseke, grundare av företaget Greater Than. Vi levererar en lösning som för första gången gör att bilkörning blir jämförbar mellan förare, oberoende av bilmärke. I dag finns ingen motsvarande produkt på marknaden.

Enerfy Driving består av en app och en OBD-läsare som enkelt klickas in i bilens serviceuttag vid förarplatsen. Bilen synkas sen med mobilen och appen visar hur smart man kör och ger tips för ännu smartare körning. Dessutom kan varje körning jämföras med vänner och de allra bästa förarna. Enerfy är en social plattform för bilister, där användarna delar, utmanar vänner, tävlar och följer sin egen körning.
Den internationella motororganisationen är mycket nöjda med resultatet av samarbetet:

- Enerfy var den perfekta lösningen för att mäta EcoDriving, eftersom olika sorters bilar används och de körs i verkliga trafiksituationer, säger FiA’s generaldirektör Jacob Bangsgaard.
iMobility utmaningen startades av EU-kommissionen och är en del i den övergripande strategin att minska CO2-utsläppen med 20 procent fram till år 2020.

Fotnot:
Greater Than deltar även med Enerfy på iMobility Challenge eventet i Luxemburg
14 maj http://www.imobilitychallenge.eu/roadshow/view/id/13

Mer fakta om iMobility Challenge eventet + ITS kongressen I Helsingfors
16 juni + 16-19 juni finns här: http://www.itsineurope.com/its10/
http://www.imobilitychallenge.eu/roadshow/view/id/11

Mer info: Liselott Johansson, Verkställande Direktör
Tel: +46 706 - 542 058
E-mail: liselott.johansson@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfydriving.com

 

Pressrelease

Links

-

Latest pressrelease