Formel 1-förare tävlar med ny teknik från Sverige

Formel 1-föraren Valtteri Bottas, som till vardags kör för Williamsstallet, utmanar allmänheten i smart bilkörning. För att beräkna hur smart man kör används den nya, svenska produkten - Enerfy Driving.

Enerfy Driving är som ett ”RunKeeper” för bilister, som beräknar och gör bilkörning jämförbart oavsett bilmärke.

Utmaningen sker vid ERTICO´s årliga ITS-kongress och kan genomföras tack vare det svenska IT-företaget Greater Than, som har utvecklat produkten ”Enerfy Driving”. Valtteri Bottas blir först ut i startfälten för att sätta en ”standard” för smart bilkörning. Sedan får allmänheten och kongressbesökare själva en möjlighet att försöka slå F1-förarens poäng.

ITS-Kongressen har bl.a. EU-kommissionen som arrangör och genomförs 16-19 juni i Helsingfors. En av talarna är EU-kommissionens vice ordförande, tillika transportkommissionären, Siim Kallas.
-    Jag är mycket glad för att vår teknik används för att visa på smarta lösningar för bilister. Enerfy Driving passar perfekt in i EU-kommissionens önskemål om hur IT ska användas för att nå miljövänligare och effektivare transporter, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than.

Enerfy Driving bygger på en ny metod för att mäta hur energieffektivt fordon framförs. Den gör det möjligt att jämföra bilkörning mellan förare, oberoende av bilmärke eller trafik. Det finns redan många motsvarande produkter på motions- och hälsoområdena. Men Enerfy Driving är den första motsvarigheten för bilister.
-    Produkten är nyligen släppt till konsumentmarknaden och intresset överstiger förväntningarna. Utvecklingen går mot att allt fler vill vara uppkopplade och många mäter samt jämför hur de tränar, äter, väger och lever. Med Enerfy Driving syns det hur smart man kör och gör det jämförbart med alla andra förare, oavsett bilmärke eller trafikförhållande, berättar Erik Hellqvist, marknadschef på Greater Than.

Mer info om ITS-kongressen: http://www.itsineurope.com/its10
För mer info: Liselott Johansson, Verkställande Direktör
Tel: +46 70 654 20 58
E-mail: liselott.johansson@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfydriving.com

 

Pressrelease

Links

-

Latest pressrelease