Greater Than AB skriver avtal med Amazon.com

Enerfy Driving lanseras i USA. Greater Than har tecknat avtal om marknadsföring och försäljning med Amazon.com

Amazon är ett av världens största online företag med global försäljning av konsumentprodukter och en omsättning runt 75 miljarder US-dollar. Företaget har sitt huvudkontor i Seattle USA och når hundratals miljoner konsumenter varje dag.
Greater Than har nu skrivit ett avtal som innebär att Amazon kommer att köpa Enerfy Driving för egen distribution och marknadsföring i USA. Det innebär att Enerfy nu lanseras med en stark partner på den amerikanska marknaden. Där finns över 250 miljoner bilar, runt 160 miljoner människor har en smart mobil.
Enerfy är en produkt som synkar bilen med mobilen och visar hur smart man kör – som ett ”RunKeeper” för bilister. Det unika är att bilkörning för första gången blir jämförbart mellan alla förare, oberoende av bilmärke.

Enerfy ger bland annat feedback, tips och jämför varje körning mot egna vänner, genomsnittet av alla användare och de allra bästa förarna. Enerfy är en social plattform för bilister där användarna delar, utmanar, tävlar och följer sin egen körning.
-    Amazon köper Enerfy för att själva marknadsföra och sälja produkten. Det är en stor fördel jämfört med om man bara registrerar en produkt för försäljning, säger Erik Hellqvist, Marknadschef på Greater Than.
Amazon som redan säljer två liknande produkter, Zubie och Automatic vill inte uppge några volymer men säger att den här typen av produkter ökar explosionsartat. Erfarenheten säger att det tar cirka sex månader för en ny produkt att nå sina rätta säljvolymer.

Över 14 miljoner amerikanska kunder har registrerat sitt fordon i Amazon Garage, webshoppen för fordontillbehör. Det är ett av de snabbast växande segmenten med en miljon nya registreringar senaste kvartalet enligt Amazon.com.
Förberedelserna pågår nu för fullt och Greater Than beräknar att Enerfy Driving kommer att vara ute till försäljning i USA i början av september. Avtalet innebär att Amazon beställer upp till två gånger i veckan och att Greater Than levererar till nästan 20 olika Amazon-lager i USA.
-    Vi är bara i början med att ta produkten till en större marknad, vi följer den plan vi lagt och det här är ett viktigt steg i vår utveckling, säger Liselott Johansson, VD på Greater Than AB.

 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Liselott Johansson, VD Greater Than AB
Telefon: +46 706542 058
Liselott.johansson@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfydriving.com

Amazon.com pressrelease över halvårsresultatet 2014:
http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=97664&p=irol-newsArticle&ID=1951180&highlight=

Greater Than är världens ledande företag på analys av förarbränsleeffektivitet. Sedan starten 2004 har företaget analyserat körning motsvarande 45.000 varv runt jorden, inledningsvis fokuserade på lastbilschaufförer. Det unika med företagets metod är att körning kan jämföras, oavsett bil, trafiksituation och andra faktorer. 2014 lanseras Enerfy Driving för konsumentmarknaden – ett slags ”RunKeeper” för bilister. Bolaget är noterat på Aktietorget.

 

Pressrelease

Links

-

Latest pressrelease