Amazon.com utökar samarbetet med Greater Than AB

Amazon.com utökar samarbetet med Greater Than och omfattar nu även marknadsföring och försäljning av Enerfy Driving i Europa.

Amazon är ett av världens största online företag med global försäljning av konsumentprodukter och en omsättning runt 75 miljarder US-dollar. Företaget har sitt huvudkontor i Seattle USA och når hundratals miljoner konsumenter varje dag.
Som framgått i tidigare pressmeddelande så har Greater Than AB skrivit avtal som innebär att Amazon kommer att köpa Enerfy Driving för egen distribution och marknadsföring i USA. Det innebär att Enerfy Driving lanseras med en stark partner på den amerikanska marknaden. Där finns över 250 miljoner bilar, runt 160 miljoner människor har en smart mobil. Därutöver kommer nu Amazon även att marknadsföra och försälja Enerfy i Europa. Den första marknaden för lansering i Europa blir Storbritannien för att sedan rullas i till andra länder. Efter Storbritannien står Tyskland på tur att lansera produkten genom Amazons nätverk, dessa är Amazons största marknader i Europa.

Enerfy är en produkt som synkar bilen med mobilen och visar hur smart man kör – som ett ”RunKeeper” för bilister. Det unika är att bilkörning för första gången blir jämförbart mellan alla förare, oberoende av bilmärke.
Enerfy ger bland annat feedback, tips och jämför varje körning mot egna vänner, genomsnittet av alla användare och de allra bästa förarna. Enerfy är en social plattform för bilister där användarna delar, utmanar, tävlar och följer sin egen körning.
-    Intresset för produkten Enerfy Driving är stort på flera håll i världen och det här är ytterligare ett viktigt steg i vår utveckling. säger Erik Hellqvist, marknadschef på Greater Than AB.
Amazon vill inte uppge några volymer men säger att den här typen av produkter ökar kraftigt.
Förberedelserna pågår nu för fullt och Greater Than beräknar att Enerfy Driving kommer att vara ute till försäljning i Storbritannien redan om några veckor. Erfarenheten säger att det tar cirka sex månader för en ny produkt att nå sina rätta säljvolymer.
-    Vi följer den plan vi lagt och vi är på god väg att göra Enerfy till en global världsstandard för mätning av energismart bilkörning, säger Liselott Johansson, VD på Greater Than AB.

 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Liselott Johansson, VD Greater Than AB
Telefon: +46 706542 058
Liselott.johansson@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu, www.enerfydriving.com

Amazon.com pressrelease över halvårsresultatet 2014:
http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=97664&p=irol-newsArticle&ID=1951180&highlight=

Greater Than är världens ledande företag på analys av förarbränsleeffektivitet. Sedan starten 2004 har företaget analyserat körning motsvarande 45.000 varv runt jorden, inledningsvis fokuserade på lastbilschaufförer. Det unika med företagets metod är att körning kan jämföras, oavsett bil, trafiksituation och andra faktorer. 2014 lanseras Enerfy Driving för konsumentmarknaden – ett slags ”RunKeeper” för bilister. Bolaget är noterat på Aktietorget.

 

Pressrelease

Links

-

Latest pressrelease