Microsoft lyfter Enerfy

Microsoft väljer att presentera Enerfy på Tech Days i Stockholm. Appen lyfts fram som ett exempel på teknik där mobiltelefonen kopplas samman med andra enheter och skapar nya värden för användaren.

Microsoft väljer att presentera Enerfy appen för Windows Phone på Tech Days som går av stapeln i Stockholm den 19-20 November. De lyfter fram appen som ett exempel på en produkt som kopplar samman Windows Phone med en extern enhet via blåtand och på så sätt ökar värdet av telefonanvändandet.

Produkter som synkas med mobilen och därigenom samlar in information tar marknadsandelar och är på framgång. Den första vågen var träningsarmband av olika slag. Nästa stora område förväntas bli bilen. Med en OBD-läsare med inbyggd blåtandsteknik kan appar samla in många olika sorters information från fordonet. Enerfy visar hur energi-effektivt bilen körs och låter användarna jämföra sin körteknik med andra bilförare. Det spelar ingen roll vilken bil man har eller hur mycket bränsle den drar. Inte heller yttre faktorer som trafiksituation eller väder påverkar resultatet.

Enerfy för Windows Phone
Enerfy för Windows Phone har tagits fram i samarbete mellan Microsoft och Greater Thans starka utvecklingsteam, släpps i mitten av december och blir då tredje plattformen för Enerfy. Sedan tidigare finns Enerfy för iOS och Android.
 
“Det är glädjande att Microsoft ser värde i Enerfy och valde att vilja utveckla den för Windows Phone tillsammans med oss. Microsofts utveckling av Windows-plattformen och deras integrering av tjänster mellan Windows Phone och andra enheter för både jobb och fritid är definitivt något vi vill vara en del av.”, säger Anders Lindelöf, medgrundare och chefsteknolog på Greater Than.
 
“Enerfy har intressanta värden ur ett tekniskt perspektiv där telefonen får ett ökat värde genom att sammankopplas med en extern enhet. Samtidigt är det ett exempel på hur mobilteknologi kan bidra till minskad miljöpåverkan, förbättrad hälsa och förbättrad trafiksäkerhet,“, säger Anders Wedahl, Technology Evangelism Manager på Microsoft.

För ytterligare information:
 
Liselott Johansson, VD Greater Than AB
Telefon: +46 706 – 542 058
Liselott.johansson@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfydriving.com

Greater Than är världens ledande företag på analys av förarbränsleeffektivitet. Sedan starten 2004 har företaget analyserat körning motsvarande 45.000 varv runt jorden, inledningsvis fokuserade på lastbilschaufförer. Det unika med företagets metod är att körning kan jämföras, oavsett bil, trafiksituation och andra faktorer. 2014 lanseras Enerfy Driving för konsumentmarknaden – ett slags ”Run-keeper” för bilister. Bolaget är noterat på Aktietorget.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter