Greater Than till Silicon Valley

Greater Than AB har blivit utsedda av Vinnova att delta på det Nordiska affärsutvecklingsprogrammet TINC, i Palo Alto, Kalifornien.
- Vi kommer att arbeta i hjärtat av Silicon Valley i en hel månad för att möta potentiella kunder     och nya partners, säger Liselott Johansson, VD.
Greater Than har just lanserat en ny produkt kallade ”Enerfy Connect with your Car”. Genom anslutning av bilen till mobilen får man tillgång till ett kraftfullt serviceinnehåll, statistik och replay-funktion av samtliga resor med bilen. Föraren får viktig kunskap om sin körning, tips och råd. Här finns körjournal, larmassistans och möjlighet att dela sina framgångar med andra.
- Deltagandet i TINC kommer synnerligen lägligt i tiden. ”Connected Car” är förmodligen det hetaste teknik- och marknadsområdet i hela Silicon Valley, säger Liselott Johansson.
- För oss är det här en värdefull möjlighet att få arbeta i en miljö där teknikområdet är mer känt än hemma i Sverige, fortsätter hon.
För att kvalificeras för deltagande i TINC måste bolaget ha både teknik och affärsmodell som håller internationell klass.
- Det här är en fin möjlighet för oss att göra bolaget känt för andra stora intressenter inom Connected Car, säger Sten Forseke, ordförande för Greater Than AB.
Programmet pågår från mitten av April till mitten av Maj. Greater Than kommer att bedriva arbetet från Nordic Innovation House som är ett kontor för Nordiska start up´s.  


För ytterligare information:
Liselott Johansson, VD Greater Than AB
Telefon: +46 70 654 20 58
Liselott.johansson@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfy.se  

Greater Than är världens ledande företag på analys av förarbränsleeffektivitet. Sedan starten 2004 har företaget analyserat körning motsvarande 52,000 varv runt jorden. Det unika med företagets kärnteknologi är att den mäter, kvantifierar och jämför hur energismart en bil kan köras. 2006 lanserades LeanHaulage, ett verktyg för kommersiella transportföretag. 2014 lanseras Enerfy Driving för konsumentmarknaden – som ett ”RunKeeper” för bilister. 2015 lanseras, Enerfy Connect with your Car. En produkt som ger bilisten bättre konsumentskydd, säkerhet och ekonomi. Bolaget är noterat på Aktietorget.

 

Pressrelease

Links

-

Latest pressrelease