Holmgren Group blir storägare i Greater Than AB (MAR)

En av Sveriges ledande bilhandlare, Holmgren Group, som i somras klev in som inve-sterare i Greater Than med ett konvertibelt lån på 10 miljoner kronor väljer redan nu att konvertera lånet till aktier.
 
– Vi känner att det är rätt läge att konvertera lånet då vi ser att Greater Than är ett intressant bolag som konstant utvecklas, säger Benny Holmgren, vd på Holmgren Group. Den nyblivna storägaren är med sina 26 anläggningar och 200 000 kunder per år runt om i Sverige en av landets största aktör inom bilhandeln.
 
Antalet aktier i Greater Than kommer att öka med 646 830, från 7 490 456 till 8 137 286 efter konverteringens registrering hos Bolagsverket. Aktiekapitalet kommer att öka med 64 683 kronor till 813 728,60 kronor. Konverteringskursen på 15,46 kronor tillför en likvid om cirka 10 miljoner kronor.
 
– Det är väldigt roligt att Holmgrens vill vara en aktiv del av Greater Than. Genom att samarbeta med framgångsrika partners, blir vi ännu starkare och möjligheten till försäljningssuccé för våra tjänster ökar, säger Liselott Johansson, vd på Greater Than och fortsätter:
 
– Tjänster runt den uppkopplade bilen ger många nya och spännande möjligheter och tillsammans blir våra kompetenser viktiga komponenter för att bygga nya tjänster som passar framtidens bilägare.
 
Efter konverteringen av lånet blir Holmgren Group AB den tredje största ägaren i Greater Than AB. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselott Johansson, VD Greater Than AB 
070 - 654 20 58 
liselott.johansson@greaterthan.eu 

Benny Holmgren, VD Holmgren Group AB
070 - 431 73 02 
benny.holmgren@holmgrensbil.se 

Pressrelease

Links

-

Latest pressrelease